Hoppa till huvudinnehåll

Sandryds förvärvas av Båstad-Gruppen

sandryds-hero

Båstad-Gruppen breddar sitt erbjudande genom att förvärva Sandryds

Censor har på uppdrag av Frankenius Equity agerat rådgivare och projektledare i samband med att Sandryds Group AB förvärvas av Båstad-Gruppen AB.

car

Målobjekt

Sandryds AB

Sandryds grundades 1991 och erbjuder ett fullskaligt sortiment under två starka varumärken, South West inom lättare arbetskläder och Smila för arbetskläder inom hälsa och omsorg. Bolaget är sedan länge branschledande inom hållbarhet och har även skapat en framgångsrik e-handelslösning, vilket tillsammans med sortimentsutveckling och design har det lett till att Sandryds idag är tvåa på den svenska marknaden för profilkläder. 2018 såldes över tre miljoner plagg med en omsättning på 184 MSEK.

bastadgruppen

Köpare

Båstad-Gruppen AB

Båstad-Gruppen utvecklar och säljer skydds- och yrkesskor under det egna varumärket Monitor. Gruppen består av de nordiska säljbolagen för det egna varumärket Monitor samt Birkenstock Scandinavia AB. Genom förvärvet stärker företaget sin position som leverantör till yrkes- och profilklädesbutiker och breddar samtidigt sitt distributionsnät. Båstad-Gruppens beräknade omsättning för 2020 uppgår till drygt 400 miljoner.