Hoppa till huvudinnehåll

Flow Technology, ett affärsområde i Ernströmgruppen blir ny majoritetsägare i Eveco

Eveco

Ernströmgruppens affärsområde Flow Technology blir ny majoritetsägare i Eveco

Censor har för ägarnas räkning agerat rådgivare och projektledare i samband med att Flow Technology, en del av Ernströmgruppen, förvärvar Eveco.

eveco1

Målobjekt

Eveco Handel AB

Eveco grundades 1979 och är idag en av Sveriges ledande distributörer av bland annat fläktkonvektorer, fläktluftvärmare och luftridåer med tillhörande reglerteknik för att tillgodose ett bra inomhusklimat. Företaget erbjuder anpassade lösningar för bästa möjliga inomhusklimat och bidrar med kompetens genom hela processen. Evecos produkter installeras i kommersiella fastigheter och bidrar till mer energisnåla lösningar, där vattenbaserad uppvärmning och kyla är ett effektivt alternativ.

Armatec

Köpare

Flow Technology/Ernströmgruppen

Ernströmgruppen är en familjeägd Göteborgsbaserad industrikoncern som investerar långsiktigt i entreprenörsdrivna företag. Flow Technology är en nordisk koncern med bolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland, och en viktig del av Ernströmgruppen. Koncernen utvecklar, marknadsför och säljer funktionslösningar och produkter inom områdena värme, kyla, industriella processer och energi med försäljning främst till industri, direkt till rörentreprenörer, men också via grossister i Norden.