Hoppa till huvudinnehåll

Orust Marin genomför en MBO

boat

Ledande distributör inom båt och marin genomför en MBO

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med försäljningen av samtliga aktier i Orust Marin Center AB.

boat

Målobjekt

Orust Marin Center AB

Orust Marin Center är en av de ledande aktörerna inom marinförsäljning och service. Bolaget är verksamt på Orust centralt beläget i Henån. Idag erbjuder OMC ett fullservicekoncept med försäljning av nya och begagnade båtar, motorer, förmedling av båtar, service och vinterförvaring. OMC erbjuder starka varumärken som Flipper, Aquador, Ryds, Anytec, Bella, Mercury och Fogelsta trailers. Dessutom erbjuder OMC drivmedelsförsäljning, försäkringsförmedling och finansieringslösningar. Sedan övertagande från Hughes Marina 2012 har verksamheten ägts och drivits av Martin Lewin och Göran Blomqvist.

boat

Köpare

OMC Holding AB

Göran Blomqvist, Christer Johansson och Bo Sandberg har förvärvat OMC via det nybildade OMC Holding AB. Göran Blomqvist arbetar vidare som försäljningschef, som ny VD tillträder Christer Johansson och ny styrelseordförande är Bo Sandberg. I samband med övertagande har nyrekryteringar gjorts för att fortsätta utveckla Orust Marins verksamhet.