Hoppa till huvudinnehåll

Sobro förvärvar Sluta Gräv

stopdigging

Sluta Gräv tar in Sobro som ny ägarpartner för fortsatt expansion

Sluta Gräv stärker förutsättningarna för en ökad tillväxt och global närvaro och tar in Sobro som en ny majoritetsägare i bolaget. Sobro ska tillsammans med befintliga ägare fortsätta företagets snabba expansion på marknaden.

Censor har på uppdrag av säljarna agerat finansiell rådgivare och projektledare i samband med att Sluta Gräv tar in Sobro som ny majoritetsägare.
 

slutagrav byggare

Målobjekt

Sluta Gräv AB

Sluta Gräv är en uppstickare inom byggbranschen som erbjuder en modern och kostnadseffektiv markförankring med egenutvecklade markskruvar. Sluta Gräv är en internationell aktör som finns i 12 länder och har 150 auktoriserade partners runt om i världen. Företaget har en tydlig agenda mot ett mer innovativt, hållbart och cirkulärt byggande, vilket har visat sig vara ett framgångsrikt koncept på marknaden. Sluta Gräv har haft en snabb tillväxtresa och växte under 2021 med 60 procent jämfört med föregående år.

sluta grav sobro

Köpare

Sobro AB

Sobro grundades 2007 av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg med viljan och målet att stödja företagandets passion. Sobros vision är att vara en engagerad ägarpartner åt framtidens företag. Genom affärsglädje, fokus på företagskultur och medarbetare samt tydliga målsättningar är Sobro med och bygger lönsamma företag med god tillväxt och bestående värden. Utöver Sluta Gräv är Sobro även ägarpartner i ByggDialog, Dafo Vehicle, Elastx, Mercur, NCS Colour, Retune, Road Rental, Tengbom, Vinnergi och Zington.