Hoppa till huvudinnehåll

Midroc förvärvar Skandia Elmontage

electric

Midroc stärker sin position på marknaden genom förvärv av Skandia Elmontage m.fl.

Censor har på uppdrag av Capere Elteknik AB agerat rådgivare i samband med ägarskiftet av Skandia Elmontage AB, El-Bröderna AB, V-Bygg El AB och Elektro Teknik i Högsbo AB.

electric

Målobjekt

Skandia Elmontage AB m.fl.

Capere Elteknik grundades 2006 och var ägarbolag till de fyra företagen som ingick i transaktionen. Tillsammans har de fyra företagen idag ett 60-tal medarbetare och en bred kunskap inom installation, implementering, konstruktion och andra uppdrag inom el. Skandia Elmontage grundades redan 1965, El-Bröderna bildades 1974, V-Bygg grundlades i början av 90-talet och Elektro Teknik Högsbo etablerades 1992. Tillsammans har de fyra bolagen cirka 80 MSEK i omsättning med god lönsamhet.

midroc

Köpare

Midroc Electro

Midroc Electro är ett av Sveriges ledande elteknikföretag som utför service och entreprenad inom bland annat elinstallation, instrument, hissar, kransystem, energibesparing samt mekaniskt underhåll. Verksamheten är fördelad på 52 orter i Sverige. Midroc Electro ingår i Midroc Europe med cirka 3 200 medarbetare och en omsättning på 5,3 miljarder. Gruppen utvecklar bolag med inriktning på tjänster inom fastighets-, bygg-, industri- och miljösektorn.