Hoppa till huvudinnehåll

Malmstolen säljs till Flokk (f.d. SBS)

seating

Scandinavian Business Seating (Flokk) breddar sitt erbjudande genom förvärv av Malmstolen

Censor har på uppdrag av familjen Malm agerat rådgivare och projektledare i samband med att norska Scandinavian Business Seating förvärvar Malmstolen AB.

chair

Målobjekt

Malmstolen AB

Malmstolen är en av Sveriges ledande producenter av ergonomiska arbetsstolar. Malmstolen grundades 1994 av Dick Malm tillsammans med sönerna Arne och Erik Malm. Malmstolen har genom åren investerat stora resurser i att utveckla högkvalitativa arbetsstolar med fokus på ergonomi och sittkomfort. Malmstolen erbjuder fem produktgrupper med ett antal olika varianter, allt utifrån olika behov. Verksamheten bedrivs från Stenungsund samt Hunnebostrand, där produktion av Malmstolens produkter äger rum.

chairs

Köpare

Scandinavian Business Seating (Flokk)

Norska Scandinavian Business Seating (numera Flokk) är marknadsledande i Skandinavien inom design och tillverkning av sittmöbler för kontorsmiljöer i den privata och offentliga sektorn. Scandinavian Business Seating säljer sina produkter över hela världen och äger idag varumärkena HÅG, RH, BMA och RBM där Malmstolen nu blir en ny medlem i familjen. Under 2015 omsatte Scandinavian Business Seating 130 miljoner euro. Majoritetsägare till Scandinavian Business Seating är Triton, en engelsk private equity aktör som verkar i en rad olika länder och segment.