Hoppa till huvudinnehåll

Conmore förvärvas av Astek

car

Astek etablerar sig i norra Europa genom att förvärva teknikkonsultbolaget Conmore

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med transaktionen.

I mer än 30 år har Conmore framgångsrikt uppfyllt förväntningarna från stora industrikoncerner genom att tillhandahålla sin expertis inom mekanik, inbyggda system och elektronik inom fordons-, järnvägs-, och energisektorerna.

Denna verksamhet gör det möjligt för Astek att etablera sig i Norden och stärka sitt europeiska fotavtryck.

”Jag är mycket glad över att Conmore fortsätter sin tillväxt inom en koncern med mycket gedigen erfarenhet och vars starka närvaro inom transport-, flyg-, telekom-, IT- och energisektorn i Frankrike och runt om i världen kommer att ge nya möjligheter både för Conmore som bolag och för våra anställdas utveckling.” säger Andreas Svensson, VD på Conmore.

Julien Gavaldon, styrelseordförande för Astek Group tillade: ”Förvärvet av Conmore är ett nytt nyckelsteg i vår utveckling. Förutom ett fotavtryck i Norden som öppnar stora utvecklingsmöjligheter, stärker vi vår ”smarta industri”-gren med hög kompetens inom produktutveckling och inbyggda system. Vi övertygades både av den tekniska kompetensen hos Conmore-anställda och av ambitionen hos dess ledningsgrupp.

Vi kan nu ge omfattande support till våra kunder inom fordons-, försvars- och järnvägssektorerna, tack vare våra lokala kontor och vår stora bas i Polen. Från och med idag är jag mycket glad över att kunna involvera alla Conmore-anställda i Asteks utvecklingsäventyr.”

conmore

Målobjekt

Conmore 

Conmore grundades i Sverige 1991 med en gemensam passion för produktutveckling och strävar efter att lösa de komplexa tekniska utmaningar som sina kunder, inom transport- och energisektorerna, står inför. Genom att tillhandahålla expertis och innovation till sina kunder, har Conmore blivit en nyckelaktör bland teknikkonsulter och har nu mer än 150 anställda i Göteborg och Stockholm.

people

Köpare

ASTEK

Astek grundades i Frankrike 1988 och är en global aktör inom ingenjörs- och teknikkonsultverksamhet, som finns på 5 kontinenter. Med sin expertis inom många industriella och tertiära sektorer stödjer Astek sina internationella kunder i intelligent distribution av deras produkter och tjänster, och i implementeringen av deras digitala transformation.