Aktuella nyheter - Pressreleaser och nyheter | Censor M&A
Till toppen av sidan knapp
2021-05-12

Squeed blir en del av Semcon

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Semcon förvärvat Squeed AB.

 

Semcon stärker sin digitala närvaro och förvärvar it-bolaget Squeed AB som under 2020 hade en omsättning kring 105 MSEK med ett rörelseresultat om 14 MSEK. Squeeds starka position inom mjukvaruutveckling och agil förändringsledning kompletterar Semcons digitala erbjudande, adderar fler branscher och breddar koncernens kundportfölj.

 

Läs mer


2021-05-06

Assemblin förvärvar JW Rörservice AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Assemblin förvärvat JW Rörservice AB.

 

Bolaget erbjuder VS-installationer i entreprenad- och serviceuppdrag i hela Storstockholm. JW Rörservice och dess 31 anställda har spetskompetenser inom energiteknik, licenssvetsning samt medicinska gaser. Under 2020 omsatte bolaget cirka 90 MSEK med en rörelsemarginal överstigande 17 procent.

 

Läs mer


2021-04-09

Visma förvärvar Viskan System

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Visma förvärvar Viskan System.

 

Viskan tillhandahåller en egenutvecklad molnbaserad e-handelsplattform med stöd för omni-handel och abonnemangstjänster. Bolaget grundades 1997 och har kunder såsom Lager 157, Apoteket, Oscar Jacobson, MQ mfl. Bolaget har ca. 55 anställda och omsätter ca. 60 MSEK med god tillväxt och lönsamhet.

 

Läs mer


2021-03-23

Ägarskifte nu – eller genom ett Långkok®

Oavsett när i tiden ett ägarskifte planeras så är gedigna förberedelser värdeskapande för det slutliga resultatet. Frågan är bara hur mycket tid och vilket behov både ägare och bolag har för att planera, förbereda och slutligen genomföra ett ägarskifte till rätt ny ägare som både vill och kan ta över stafettpinnen?

 

Läs gärna artikeln i Dagens Industri där Mats Axell och Jonas Brogårdh bl.a. ger sina tankar om hur man som bolagsägare kan resonera kring ett framtida ägarskifte.

 

Läs hela artikeln här

 

Artikeln som PDF


2021-01-19

Storskogen förvärvar IVEO AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Storskogen förvärvar IVEO AB.

 

IVEO är en Stockholmsbaserad digitalbyrå som erbjuder tjänster inom e-handel, webbsidor, appar och digital strategi. IVEO har haft en stark tillväxt de senaste åren med höga vinstmarginaler. Bolaget har flera välkända kunder, bland annat Swedish Match, Bonnier Publications, Autoexperten (KGK) och Svenskt Näringsliv. Därtill har IVEO blivit utsedd till Årets Byrå Sverige inte mindre än tre gånger (2016, 2018 och 2019).

 

Läs mer


2020-11-27

Fellowmind Company förvärvar DQC Sverige AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Fellowmind förvärvar DQC Sverige AB.

 

DQC Sverige AB erbjuder företag och organisationer kundanpassade molnbaserade digitala samarbetslösningar baserat på Microsoft 365, Sharepoint och AZURE teknologin. Kunderna består huvudsakligen av välkända globala storföretag som verkar inom en mängd olika branscher. Bolaget verkar rikstäckande men är etablerat med kontor i Göteborg och Stockholm. Under de senaste åren har bolaget haft en mycket stark tillväxttakt samtidigt som lönsamheten har ökat markant.

 

Läs mer


2020-10-20

Censor M&A förstärker sin organisation

Censor har under flera år haft en stark utveckling där antalet genomförda transaktioner per år ökat kontinuerligt. Vi har dessutom haft en mycket positiv utveckling under våren 2020 trots pågående pandemin, inte minst har vi haft ett fortsatt bra inflöde av attraktiva kunduppdrag. Mot denna bakgrund förstärker Censor nu sin organisation med två analytiker med syfte att än bättre hantera pågående kunduppdrag och inte minst kunna ta höjd för en fortsatt förväntad positiv utveckling.

 

Ebba Hällin har en masterutbildning inom innovation och industriellt management vid Handelshögskolan i Göteborg samt vid Indian Institute of Management i Bangalore. Dessförinnan tog Ebba en kandidatexamen i ekonomi inom redovisning. Ebba har tidigare arbetat på handelshuset Esswell.

 

Albin Helgesson har en master- och kandidatexamen med inriktning Corporate Finance från Handelshögskolan i Göteborg. Albin har tidigare en bakgrund inom Nordea där han arbetat med bolags- och branschanalys, senast i en roll som kreditanalytiker.


2020-07-06

Assemblin förvärvar Botkyrka VVS & Fastighetsservice AB m. fl.

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Assemblin förvärvar Botkyrka VVS & Fastighetsservice AB, ELIN i Stockholm AB och SDC Stockholm Design & Construction AB.

 

De tre bolagen bedriver verksamheter specialiserade på ROT-arbeten, ofta i gemensamma installations- eller serviceuppdrag. De förvärvade verksamheterna har ingått i Comfortkedjan där de tidigare har blivit utsedda till ”Årets Service- och Entreprenadföretag”.  Tillsammans omsätter bolagen cirka 125 MSEK per år med mycket stark lönsamhet och har totalt 42 anställda.

 

Läs mer


2020-05-11

Priveq Investment förvärvar Plint AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Priveq Investment blir ny huvudägare i Plint AB.

 

Plint erbjuder tech enabled services inom lokalisering. Genom sin egenutvecklade molnbaserade mjukvara Plint Core levererar Plint produktion och workflow management samt översättningstjänster. Bolaget har haft en mycket stark tillväxttakt – på fem år har man växt över 2.000 procent. […]

 

Läs mer


2020-04-08

Visma stärker sitt erbjudande genom förvärv av Specter AB

Visma förvärvar den svenska leverantören av molnbaserade affärssystem och e-handelslösningar Specter. Nyckelprodukten Specter Business Management är ett molnbaserat affärssystem med starkt fokus på automation och användarvänlighet. Lösningen används av över 1 200 e-handlare och omnikanal-handlare i Sverige och Norge.

 

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Visma förvärvar Specter AB.

 

Läs mer