Aktuella nyheter - Pressreleaser och nyheter | Censor M&A
Till toppen av sidan knapp
2021-08-01

Nordicon förvärvas av ECU Worldwide och byter globalt agentnätverk

Nordicon, som är ledande i Norden inom neutrala samlastningar inleder ett globalt partnerskap med ECU Worldwide, som är det ledande nätverket för samlastning med egen verksamhet i 180 länder och erbjuder dörr-/dörr-leveranser på 52 marknader världen över.

 

Nordicon organiserar konsoliderade frakter till mer än 500 exportdestinationer och från mer än 300 importplatser runt om i världen. Koncernen har kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Under 2020 uppgick omsättningen till runt 350 miljoner kronor och EBITA på ca. 40 miljoner kronor.

 

Censor har på uppdrag av säljarna agerat finansiell rådgivare och projektledare i samband med att ECU Worldwide förvärvar en majoritet av Nordicon AB och Nordicon A/S.

 

Läs mer


2021-07-07

VA INGENJÖRERNA köps upp och blir en del av miljöföretaget EnviDan

Censor har haft nöjet att agera finansiell rådgivare och projektledare vid avyttringen av VA Ingenjörerna – som nu blir en del av miljöföretaget EnviDan.

 

VA Ingenjörerna är specialister på högteknologiska vatten- och avloppsanläggningar för kommuner och industrier i Sverige. Företaget erbjuder både process- och konsulttjänster och kan hantera även stora projekt från ritbordet till en färdig anläggning. VA Ingenjörerna har 47 anställda på fem kontor i Stockholm, Lund, Örebro, Linköping och Karlstad. År 2020 omsatte företaget ca 300 miljoner SEK.

 

EnviDan tillhandahåller helhetslösningar inom vatten, avloppsvatten, energi och miljö samt ekonomisk rådgivning kombinerat med ett brett utbud av mjukvarulösningar för den danska, norska och svenska vatten- och avloppssektorn. EnviDan har 270 anställda på kontor i Silkeborg (HQ), Århus, Aalborg, Kastrup, Lyngby, Oslo, Åndalsnes, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Under 2019/20 hade företaget en nettoomsättning på 271 miljoner DKK och är uppbackade av private equity-fonden Waterland.

 

Genom förvärvet av VA Ingenjörerna fortsätter EnviDan och Waterland sin ambitiösa tillväxtstrategi att vidareutveckla EnviDan med en ambition att skapa ett europeiskt miljöföretag som levererar lösningar inom hela vattnets kretslopp.

 

Läs mer


2021-07-02

Gehab förvärvas av Inducore

Inducore har tecknat ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Gehab och därmed stärker industrikoncernen Inducore sin position som ledande fordonspåbyggare i norra Europa genom ett såväl stärkt som breddat produkterbjudande.

 

Gehab konstruerar och tillverkar specialanpassade och högkvalitativa lastbilspåbyggnader för tunga fordon inom främst bygg- och anläggningssektorn. Bolaget grundades av 1976 och har drivits med god tillväxt och lönsamhet av två generationer i Alvesta. Idag omsätter Gehab ca 180 MSEK och har ca 70 medarbetare.

 

”Det är mycket glädjande att idag välkomna Gehab till koncernen – ett bolag som vi med intresse följt under flera år. Förvärvet av Gehab både stärker och breddar vårt samlade produkterbjudande där Gehab som varumärke tillsammans med Sörling, PLS och Norfrig stärker vår position som den ledande fordonspåbyggaren i norra Europa” säger Magnus Biesse, koncernchef för Inducore.

 

Säljarna Lars Hjertberg, Monica och Peter Sundell framhåller att det varit viktigt att finna en köpare som arbetar utifrån ett långsiktigt perspektiv. Vi ser det som inspirerande att nu bli del av Inducore som företagsgrupp som ger möjligheter till att ytterligare utveckla bolaget.

 

Censor har på uppdrag av säljarna agerat finansiell rådgivare och projektledare i samband med att Inducore förvärvar Gehab Kvalitetspåbyggaren AB.

 

 

Läs mer


2021-05-12

Squeed blir en del av Semcon

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Semcon förvärvat Squeed AB.

 

Semcon stärker sin digitala närvaro och förvärvar it-bolaget Squeed AB som under 2020 hade en omsättning kring 105 MSEK med ett rörelseresultat om 14 MSEK. Squeeds starka position inom mjukvaruutveckling och agil förändringsledning kompletterar Semcons digitala erbjudande, adderar fler branscher och breddar koncernens kundportfölj.

 

Läs mer


2021-05-06

Assemblin förvärvar JW Rörservice AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Assemblin förvärvat JW Rörservice AB.

 

Bolaget erbjuder VS-installationer i entreprenad- och serviceuppdrag i hela Storstockholm. JW Rörservice och dess 31 anställda har spetskompetenser inom energiteknik, licenssvetsning samt medicinska gaser. Under 2020 omsatte bolaget cirka 90 MSEK med en rörelsemarginal överstigande 17 procent.

 

Läs mer


2021-04-09

Visma förvärvar Viskan System

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Visma förvärvar Viskan System.

 

Viskan tillhandahåller en egenutvecklad molnbaserad e-handelsplattform med stöd för omni-handel och abonnemangstjänster. Bolaget grundades 1997 och har kunder såsom Lager 157, Apoteket, Oscar Jacobson, MQ mfl. Bolaget har ca. 55 anställda och omsätter ca. 60 MSEK med god tillväxt och lönsamhet.

 

Läs mer


2021-03-23

Ägarskifte nu – eller genom ett Långkok®

Oavsett när i tiden ett ägarskifte planeras så är gedigna förberedelser värdeskapande för det slutliga resultatet. Frågan är bara hur mycket tid och vilket behov både ägare och bolag har för att planera, förbereda och slutligen genomföra ett ägarskifte till rätt ny ägare som både vill och kan ta över stafettpinnen?

 

Läs gärna artikeln i Dagens Industri där Mats Axell och Jonas Brogårdh bl.a. ger sina tankar om hur man som bolagsägare kan resonera kring ett framtida ägarskifte.

 

Läs hela artikeln här

 

Artikeln som PDF


2021-01-19

Storskogen förvärvar IVEO AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Storskogen förvärvar IVEO AB.

 

IVEO är en Stockholmsbaserad digitalbyrå som erbjuder tjänster inom e-handel, webbsidor, appar och digital strategi. IVEO har haft en stark tillväxt de senaste åren med höga vinstmarginaler. Bolaget har flera välkända kunder, bland annat Swedish Match, Bonnier Publications, Autoexperten (KGK) och Svenskt Näringsliv. Därtill har IVEO blivit utsedd till Årets Byrå Sverige inte mindre än tre gånger (2016, 2018 och 2019).

 

Läs mer


2020-11-27

Fellowmind Company förvärvar DQC Sverige AB

Censor har på uppdrag av säljarna agerat rådgivare och projektledare i samband med att Fellowmind förvärvar DQC Sverige AB.

 

DQC Sverige AB erbjuder företag och organisationer kundanpassade molnbaserade digitala samarbetslösningar baserat på Microsoft 365, Sharepoint och AZURE teknologin. Kunderna består huvudsakligen av välkända globala storföretag som verkar inom en mängd olika branscher. Bolaget verkar rikstäckande men är etablerat med kontor i Göteborg och Stockholm. Under de senaste åren har bolaget haft en mycket stark tillväxttakt samtidigt som lönsamheten har ökat markant.

 

Läs mer


2020-10-20

Censor M&A förstärker sin organisation

Censor har under flera år haft en stark utveckling där antalet genomförda transaktioner per år ökat kontinuerligt. Vi har dessutom haft en mycket positiv utveckling under våren 2020 trots pågående pandemin, inte minst har vi haft ett fortsatt bra inflöde av attraktiva kunduppdrag. Mot denna bakgrund förstärker Censor nu sin organisation med två analytiker med syfte att än bättre hantera pågående kunduppdrag och inte minst kunna ta höjd för en fortsatt förväntad positiv utveckling.

 

Ebba Hällin har en masterutbildning inom innovation och industriellt management vid Handelshögskolan i Göteborg samt vid Indian Institute of Management i Bangalore. Dessförinnan tog Ebba en kandidatexamen i ekonomi inom redovisning. Ebba har tidigare arbetat på handelshuset Esswell.

 

Albin Helgesson har en master- och kandidatexamen med inriktning Corporate Finance från Handelshögskolan i Göteborg. Albin har tidigare en bakgrund inom Nordea där han arbetat med bolags- och branschanalys, senast i en roll som kreditanalytiker.