Hoppa till huvudinnehåll

VA Ingenjörerna förvärvas av Envidan

worker

Veolia säljer VA Ingenjörerna till EnviDan

Censor har på uppdrag av säljaren agerat finansiell rådgivare och projektledare i samband med att VA Ingenjörerna avyttras till EnviDan.

water treatment

Målobjekt

VA Ingenjörerna

VA Ingenjörerna är specialister på högteknologiska vatten- och avloppsanläggningar för kommuner och industrier i Sverige. Företaget erbjuder både process- och konsulttjänster och kan hantera även stora projekt från ritbordet till en färdig anläggning. VA Ingenjörerna har 47 anställda på fem kontor i Stockholm, Lund, Örebro, Linköping och Karlstad. År 2020 omsatte företaget ca 300 miljoner SEK.

water

Köpare

EnviDan

EnviDan tillhandahåller helhetslösningar inom vatten, avloppsvatten, energi och miljö samt ekonomisk rådgivning kombinerat med ett brett utbud av mjukvarulösningar för den danska, norska och svenska vatten- och avloppssektorn. EnviDan har 270 anställda på kontor i Silkeborg (HQ), Århus, Aalborg, Kastrup, Lyngby, Oslo, Åndalsnes, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Under 2019/20 hade företaget en nettoomsättning på 271 miljoner DKK och är uppbackade av private equity-fonden Waterland.