Hoppa till huvudinnehåll

VIA Equity investerar i GleSYS

serverhall

VIA Equity investerar i GleSYS för att expandera i Norden och internationellt

VIA equity Fond III K/S investerar tillsammans med nuvarande ägare, grundare och VD Glenn Johansson i GleSYS AB och Portlane AB genom en ny gemensamt ägt holdingstruktur. Syftet med investeringen är att möjliggöra fortsatt expansion av bolagens framgångsrika affärsmodell i Norden och internationellt.

Censor har på uppdrag av ägarna till GleSYS agerat rådgivare i samband med transaktionen.

gelsys building

Målobjekt

GleSYS

Glesys grundades 1999 och är ett svenskt företag med huvudkontor i Falkenberg. Glesys erbjuder både svenska och internationella kunder hostingtjänster genom sina två egna redundanta datacenter som är lokaliserade i Falkenberg och Stockholm. Bolaget har under åren haft en snabb och lönsam tillväxt och har flertalet gånger blivit belönade med priser som DI Gasell och Superföretag. Glesys har idag ca 35 anställda som arbetar på kontoren i Falkenberg, Malmö och Stockholm.

copenhagen

Köpare

VIA Equity

VIA equity är en ledande private equity-firma från Danmark med över 400 miljoner euro i förvaltat kapital. Deras primära fokus är små och medelstora företag i norra Europa (främst i Danmark, Finland, Tyskland, Norge och Sverige). VIA Equity har en god historik av att bygga och omvandla sina investeringar till nationella och internationella branschledare.