Hoppa till huvudinnehåll

Alliance Marine SAS förvärvar Comstedt

boat

Alliance Marine SAS förvärvar distributionsbolaget Jan Comstedt AB och etablerar sig genom förvärvet i hela norden

Franska Alliance Marine fortsätter sin konsolidering inom marina produkter och reservdelar genom förvärvet av Comstedt. Censor har på uppdrag av säljarna agerat projektledare och finansiell rådgivare i samband med transaktionen.

 

fishing

Målobjekt

Jan Comstedt AB

Comstedt har etablerat sig som en stark och ledande distributör inom marin och sportfiske-sektorn. Bolaget grundades 1983 och har sedan dess haft en stark finansiell utveckling, samtidigt har man gått från att vara en lokal aktör till att verka inom hela Norden. Bolaget erbjuder högkvalitativa premiumprodukter från varumärken såsom Lewmar, Dometic, Humminbird, Minn Kota, Cannon, Jabsco mfl. Senaste verksamhetsåret uppvisade bolaget en EBITDA om ca 24 MSEK med en omsättningstillväxt om ca 20%.

boat

Köpare

Alliance Marine SAS

Franska Alliance Marine ägs idag av PE-bolaget LBO France. De är specialiserade inom distribution av produkter och reservdelar till fritidsbåtar och den kommersiella marina sektorn. Med 650 anställda och en portfölj på mer än 500 varumärken, inklusive egna produkter och tredjepartsvarumärken, är Alliance Marine den största aktören i Frankrike och även i Europa, där de har en marknadsandel på nästan 10 % med intäkter om ca 210 miljoner euro i 2021. Gruppen grundades 1999 och expanderade initialt organiskt men har på senare år en aktiv ”buy and build strategi” där Comstedt är den sista pusselbiten som täcker den nordiska marknaden.